martes, 4 de junio de 2013

L'estiu de 2013 podria ser el més fred des de 1816!

Un estiu fred?

Segons les prediccions de meteo, estem a punt de viure un dels estius més freds i humits des de fa gairebé 200 anys.

Si les prediccions es compleixen, l'estiu de 2013 serà el més fred que es recorda. Perquè, segons els vaticinis del Canal francès Méteo, hi ha un 70% de probabilitats que hi hagi una absència completa d'estiu a Europa occidental, convertint-se en el més fred i humit des de 1816.

Això es produiria a causa que el llarg i tardà hivern d'aquest any ha refredat les aigües dels mars, això, sumat a la feble activitat solar dels últims mesos, podria tenir un efecte directe sobre el clima en els mesos d'estiu.

Segons Méteo, hi haurà cops de calor però seran de curta durada, i precediran violentes tempestes fins a final d'agost. De fet, els mesos més càlids no seran, com és habitual, agost i juliol: caldrà esperar fins a setembre i octubre per gaudir de la calor.

Com recorda La Voz de Galicia, l'any sense estiu no és un mite ni una llegenda. L'última vegada que va passar va ser en 1816, que es va conèixer com "l'any sense estiu" o "l'any de la pobresa". Van ser molts els factors que van propiciar llavors que això passés, entre ells que el Sol es trobava enmig del conegut com Mínim de Dalton-espai de temps en el que la seva activitat magnètica era summament baixa-i el gran cataclisme volcànic de Tambora, un volcà situat a Indonèsia. La columna de fum que va provocar va ser tan densa que va arribar a propiciar el descens de les temperatures a mig planeta.

Més informació en la següent pagina:
http://www.libertaddigital.com/espana/2013-05-27/el-verano-de-2013-sera-el-mas-frio-desde-1816-1276491275/

No hay comentarios:

Publicar un comentario