domingo, 2 de junio de 2013

Els impactes i els riscos naturals.


1-Impacte, risc o les dues coses a l'hora?
  • El primer: parla sobre l'augment del dióxid de carboni a l'atmosfera, tracta sobre les dues coses ja que les activitats de l'esser humà influeixen en el fet que les temperatures hagin augmentat en la derrera dècada, que el nivell del mar pugi (25cm en 1 segle); per culpa d'aixó els fenòmens meteorològics apareixen més sovint(ex: ciclons, huracans..etc).
  • El segon: parla sobre l'activitat sísmica, tracta sobre riscos per qué hi han ocasions que no incideix sobre les persones, peró a vegades si que la tenen i aixó provoca una catàstrofe.
  • El tercer: parla sobre el transport, tracta sobre un impacte ; per que el transport consumeis recursos energètics i ho expulsan a l'atmosfera i aixó afecta també a la salut humana.
  • El quart: parla sobre els volcans, tracta sobre un risc perque an estat actius durant els darrers 10.000 anys (es consideren perillosos), perque al voltant d'aquets hi han poblacions, i si erupcionan poden causar molts danys.

2-Què és un impacte sobre el medi?

impacte ambiental :un efecte d'una acció sobre el medi com efectes d'un fenòmen natural catastròfic.

Causants:
  • Accions humanes: es el principal causant que produeix cambis negatius en el medi ambient per la revolució industrial i l'avenç tecnològic fan que els humans exerceixi un impacte continu sobre el planeta; els productes que utilitzem diariament provenen de l'explotació de recursos naturals de molts ecosistemes. La madera que empleem per construir, els plàstics, els químics de les indústries i molts recursos més son explotats per obtenir comoditats i així provoquem que cada cop hi hagui menys recursos naturals.(també provoquem cambis molt dràstics en el medi).
  • Fenòmens naturals: com els sismes, erupcions volcániques, huracans....etc, aquestes forces modifiquen el planeta, com per exemple les separacions de terres, es a dir, que crees noves terres i desapareixen altres, modelen les costes, alteren la vegetació i permeten l'evolució de noves formes de plantes, animals i microorganismes que puguin adaptar-se en aquets medi, peró també fa que els altres animals que no puguin adaptar-se a aquest medi estiguin en perill d'extinció.
3-causes de la revolució industrial sobre el medi ambient:

causa de la gran quantitat de diòxid de carboni que a manat a l'atmosfera tenim ara greus problemes amb el clima, com ho són sequeres, inundacions, etc, en realitat la revolució industrial va venir a perdre tota harmonia que tenia amb la natura, a esgotar els recursos naturals com l'aigua hi ha crear l'escalfament global la qual cosa esta fonent els pols i portant greus conseqüències al clima hi ha portat a l'extinció d'algunes espècies.


4-Definicions:
  • permafrost: la capa de gel en els nivells superficials del sol , de les regions més fredes.
  • Huracan, tifon: vents que formen un torbellí i gira en grans cercles; és un sistema de tormentas que circulen al voltant d'un cercle de baixa preció i que genera forts vents i plujes.
  • Tormenta: massa d'aire que l'extrem inferior está en contacte amb el terra i el superior amb un núvol.
  • Tundra: “terra infertil”, descriu la vegetació de baix creixement de l'ártic, es caracteritza per el subsol gelat, falta de vegetació arbòrea, per culpa del fred glacial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario